U loncu se pomiješa vino sa šećerom i svim začinima. Kruške se ogule, ostave peteljke, donji dio odreže ravno (tako da mogu stajati uspravno) i odozdo se izdube sjemenke. Hladne kruške dodaju se u vrelu kupku i kuhaju se dok ne omekšaju (oko 20 min). Dok se kruške hlade u vinu, šalica korištenog vina sa začinima pomiješa se sa šalicom šećera i ukuha u sirup. U blenderu se od svih sastojaka napravi krema od indijskih oraščića. Kuhana kruška servira se s kremom prelivena sirupom i posuta tostiranim pistacijama.

Za kruščiće s ružmarinom:

U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, sol, šećer i začine. U drugoj sve mokre: ulje, vino i jaja. Tada pomiješajte smjese. Neka odstoji 5-10 minuta. Po žličicu smjese stavljajte na lim obložen masnim papirom. Svaku hrpicu po želji pospite s još malo ružmarina ili papra. Pecite 12-15 min na 190.