Meso narezati na krupnije kocke, usitniti luk, pastrnjak (sitnije kockice) i celer. Meso posuti brašnom pa dobro zapržiti, maknuti iz lonca pa na istoj masnoći pirjati luk, zatim vratiti meso pa dodati pastrnjak, celer i lovor. Podliti vrućim temeljcem. Kad zakipi smanjiti pa pustiti da krčka. Otprilike 20 minuta prije kraja podliti ciderom – količinu prilagoditi željenoj gustoći. Začiniti.

Luk narežite na kolutove željene debljine pa ih natopite u mlijeku. Odvojite 50 g brašna. Ostatak pomiješajte sa škrobom, soli, praškom za pecivo i paprikom. U smjesu pomalo ulijte pivo i votku i miješajte pjenjačom dok ne dobijte smjesu željene gustoće. Pustite neka odstoji u frižideru. Ocijedite kolutove, i uvaljajte ih u ostatak brašna prije nego što ih umočite u pivsku smjesu. Pržite na ulju dok ne porumene s obje strane. Ocijedite.