Vino

Kvalitetno suho bijelo vino kontroliranog podrijetla iz Vinogorja Baranja, punjeno u boce od 0,75 L s navojnim zatvaračem.

Vinograd

Položaj Karanačka polje, gdje su stari vinogradi posađeni 1993. Položaj I-Z, visina 190 m/nm. Tlo je lesivirano s relativno plitkim A horizontom.

Sorta

100% chardonnay

Berba i vinogradarska godina

Od 10. do 20. rujna 2011. Vegetativni ciklus razvoja vinove loze 2011. godine obilježen je relativno toplim proljećem i iznimno suhim i toplim ljetnim razdobljem. U tim uvjetima razvilo se grožđe chardonnayja iznimne kakvoće.

Vinifikacija

Nakon ručne berba grožđe se hladilo, prešali su se cijeli grozdova, slijedila je fermentacija u cisternama od inoksa na temperaturi 15 °C te dozrijevanje na finom talogu kvasaca (sur lie) 3 mjeseca bez malolaktičnog vrenja.

Čuvanje

Piti odmah ili do 3 godine.

Bilješke s kušanja

Vino karakterizira vrlo duboka zelenkasto-žuta boja s mirisom na zrelo voće i to ponajprije na zrelu marelicu i orašasto voće. Vino je puno, snažno, svježe, harmonično i bogato. Vrlo je dobre kondicije i spremno za piće, a i za čuvanje. Ukratko, to je bogato, sadržajno, ekstraktno i plemenito vino. Poslužiti ohlađeno na 10 – 12°C uz bijelo meso, tjesteninu i ribu. Alkohol: 13,9 %vol.