Vino

Vrhunsko suho crno vino kontroliranog podrijetla vinogorja Baranja, punjeno u boce od 0,75 l s plutenim čepom.

Vinograd

Položaj Karanačka planina,sadnja 2004.godina.
Smjer redova S-J, na nagnutim terenima visine 220 m/nm. Tlo je degradirani černozem na lesu relativno dubokog A horizonta.
Međuredni prostor je zatravljen.

Sorta

100% Merlot

Berba i vinogradarska godina

Treća dekada listopada ( 26.10 ) 2012. godine.
Vegetativni ciklus razvoja vinove loze 2012. godine obilježen je toplim proljećem i izrazito suhim i vrućim ljetnim razdobljem. U takvim se uvjetima razvilo grožđe iznimne kakvoće. Berba 2012. bila je izuzetna godina za crne sorte grožđa, imale su iznimno visoke koncentracije šećera, ali i odličnu obojenost i izražene sortne arome.
Merlot je rodio malim, zgusnutim, tamnim grozdovima, visokog sadržaja šećera, boje i voćnih aroma, čija je koncentracija dodatno naglašena kasnijom berbom i prosušenim bobicama.

Vinifikacija

Ručna berba grožđa u kašetice, selekcija najboljih trsova i grozdova, fermentacija uz maceraciju u inox vinifikatorima u trajanju od 14 dana, prešanje i nastavak malolaktične fermentacije u velikoj bačvi od slavonskog hrasta.
Dozrijevanje 12 mjeseci u velikoj bačvi.

Čuvanje

Uživati odmah i/ili čuvati, vino će se nastaviti razvijati u boci do minimalno 10 godina.

Bilješke s kušanja

Poseban karakter ovog vina dolazi od izabranih prosušenih bobica odnjegovanih u bačvama od slavonskog hrasta i tišini stoljetnog podruma. Vino je modernog stila, višeslojno, dinamično, punog tijela, bujnih i baršunastih tanina s izraženom voćnošću. Tamnije iskričave rubinske boje, dojmljivog bouqueta zrelog crvenog voća trešnje, maline i crnih grožđica te fino naglašene arome odgođene berbe, ovo je vino jedinstveno po harmoničnoj punoći okusa koji se dugo zadržava u ustima. Jela od crvenog mesa i divljači savršeni su par za uživanje ovog vina posluženog na temperaturi od 18 do 20. Alkohol 16,0 %vol.